Fűtés mobil klímával

november 29 4 min read

A hideg idő idén sem marad el

A fűtési szezon még egy enyhe tél esetén is elég megterhelő lehet anyagilag. Azonban most, hogy az energiaárak az egekbe szöktek, komoly fejtörést okoz a legtöbb embernek, hogy vajon hogyan oldhatná meg minél költséghatékonyabban a téli időszakot egy átfogó fűtéskorszerűsítés nélkül.

A legjobb megoldás

A levegő hőszivattyú nagyszerű megoldást nyújthat annak, aki tud szakembert szerezni, és van pár felesleges milliója, mert a fűtés klímával - ha jól van minden beállítva - sokkal költséghatékonyabb lehet, mint a hagyományos fűtési rendszerek üzemeltetése.

Egy darab fűtő klíma ár alacsonyabb, mint egy kondenzációs kazán, vagy egy hőszivattyú kiépítésének a bekerülési költsége, hiszen a hűtő-fűtő klíma árak még mindig nem emelkedtek olyan mértékben, hogy ne érné meg a telepítésük. 

Mivel szakembert nem könnyű találni, jogosan merül fel annak az igénye, hogy az ember instant megoldást keressen még a fűtés problémájára is. A fűtő klíma szereléssel sem kell sokat bajlódnunk, ha mobil fűtő klíma mellett döntünk.

De milyen a fűtés klímával?

A klíma télen is jó szolgálatot tehet. A fűtésre optimalizált klíma a legideálisabb megoldás, mivel viszonylag alacsony áramfogyasztás mellett rövid idő alatt képes felfűteni az adott helyiség levegőjét.

Azonban nem könnyű munka a legjobb fűtő klíma kiválasztása, hiszen hűtő fűtő klíma olyan sok van, mint égen a csillag. Ráadásul a fűtő klíma meg kell feleljen több szempontnak is, amit csak mi ismerünk:

  • Hány köbméter levegőt kell felfűtenie?
  • Hány Celsius fokon érezzük komfortosnak a környezetünket?
  • Hajlandóak vagyunk-e kifizetni a számunkra ideális hőmérsékletre való felfűtésnek az árát?

Megéri klímával fűteni?

Bár hűtő-fűtő klíma vélemény elég sok van a neten, pont a fentiekből adódóan néha elég nehéz kihámozni a lényeget. Az inverteres hűtő fűtő klíma ár is nagyon sokakat befolyásol a döntésben, hiszen maga a készülék sem olcsó, és a beszereltetés sem olcsó mulatság. De a hűtő-fűtő klíma árak szereléssel és rendszeres karbantartással is még mindig olcsóbb alternatívát nyújtanak, mint a fosszilis tüzeléssel működő kazánok.

Egyvalamit azonban muszáj kiemelnünk: az, aki nem bírja a folyamatos légáramlást, annak nem ajánlott, mert a fűtő klíma működése során keringeti a helyiségben a levegőt.

Melyik a legjobb mobil klíma?

A mobil fűtő klíma azoknak jelenthet tökéletes megoldást, akik tökéletesen mobilis, hatékony kiegészítő fűtésre vágynak. A mobil klíma fűtés vélemények böngészése közben sok elbizonytalanító tényezőbe futhatunk bele, de mivel mindenkinek mások az elvárásai, így nem szabad egy az egyben más véleményére alapoznunk a döntésünket.

Ne csak az árra figyeljünk!

Nem minden mobil klíma hűtés fűtés funkcióval ellátott - sok csak hűteni tud.

Ráadásul a fűtésre optimalizált klíma fogyasztása is sok tényező függvénye:

  • Triviális, de a fűtő klíma fogyasztása már attól is függ, hogy mi hány fokot szeretnénk elérni.
  • Vagy hogy egyáltalán mekkora a teljesítménye magának a mobil fűtő klíma készüléknek. A kompakt, kivezetőcső nélküli mobil klímák hírül sem dolgoznak olyan jó hatásfokkal, mint a két, vagy négycsöves társaik.
  • A mobil klíma teljesítménye alapján megtudhatjuk a fogyasztását, és a SCOP-szám alapján azt is, hogy 1 kW áram felhasználásával hány kW fűtési energiát képes előállítani.
  • A fűtő klíma hatásfoka növelhető már csupán azzal is, hogy megfelelő helyre van telepítve, és szakszerűen karban van tartva.

Utóbbi legfőképpen a rendszeres és alapos takarítást jelenti. Sem a Gree, sem a Fisher mobil klíma beszerelése és karbantartása nem okozhat nagy problémát, hála a részletes használati utasításnak, és a rendkívül egyszerű kezelhetőségnek.

Fontos figyelembe venni, hogy ha elsődlegesen fűtési szándékkal vásároljuk a mobil klímát, akkor a kalkuláltnál inkább 25%-kal nagyobb teljesítményű mobil klímát vásároljunk, hogy biztosan kellemes meleget tudjunk teremteni a környezetünkben. Mindenesetre fűtő klíma 5kw-os verzióban ritkán szükséges.

Annak érdekében, hogy optimális legyen a készülék működése, a mobil klíma elhelyezésénél az alábbiakra kell fokozottan ügyelni:

  • Egyenes felületen legyen a mobil fűtő klíma.
  • Minimum fél méter szabad hely legyen a mobil klíma körül, és felette is, hogy szabadon áramolhasson a levegő a készülék körül.
  • Kifejezetten tilos folyó víznek és hő hatásának kitenni a mobil klímát!

Megéri klímával fűteni?

A téli fűtés klímával megoldható - főleg enyhe tél esetén - , de az őszi és a tavaszi időszak egyértelműen könnyen áthidalható mobil klíma segítségével, hiszen 15 fokkal simán fel tudja melegíteni a szobát. Arra azért számítsunk, hogy ha -5 fok tájékáról kell felfűtenie a helyiséget a mobil klímának, akkor már szignifikánsan többet fog fogyasztani a készülék.

Azoknak viszont mindenképpen megéri a mobil klíma fűtés, akik az energiát maguk termelik, például napelem segítségével. Ráadásul a téli fűtés klímával nagyon kényelmes, hiszen elég beállítani a megfelelő hőfokot, és azután a klíma magától korrigálja mindig a helyiség levegőjének a hőmérsékletét, ahogy szükséges.

A klíma fűtés vélemények aszerint is megoszolhatnak, hogy milyen márkájú és típusú klímát próbált ki a véleményt formáló vásárló. Pl. a Fisher klíma és a Gree klíma fűtés szempontjából szinte kivétel nélkül jó választásnak bizonyulhat, hiszen mindkettő nagy múltra visszatekintő, megbízható cég gyártmánya. A Gree bő 30 éves tapasztalattal bír a klímák gyártása terén, míg a Fisher 22 éves tapasztalata is elegendő garancia arra, hogy nyugodt szívvel választhassa bárki a termékeiket.

Ne csak a fogyasztást nézzük!

A klímával fűtés költségei közé érdemes beleszámolni a rendszeres tisztítás összegét is, ami - ha szakembert hívunk minden egyes alkalommal - már lehet, hogy nem is lesz olyan alacsony. Azonban pl. a Fisher mobil klíma ár kapcsán már nem kell sok külön költségtől tartanunk, mivel a mobil klíma beszereléséhez nem szükséges szakembert hívnunk, és a mérsékelt árú klímatisztítóval mi is egyszerűen ki tudjuk takarítani a mobil klíma belsejét.

Alapos tisztításra nem csak a nyarat megelőzően van szükség, hanem a fűtési szezon kezdete előtt is annak érdekében, hogy sem a Gree, sem a Fisher mobil klíma működés során ne juttasson vissza még régebben, akár hónapokkal korábban kiszűrt port és/vagy kórokozókat a helyiség levegőjébe.

Nyáron is ki tudjuk használni

Azt se felejtsük el, hogy pl. a Gree hűtő fűtő klíma árak ugyan lehet, hogy kicsit magasabbak, mint a versenytársaiké, de cserébe egy ilyen készülék nem csak kellemes hőmérsékletre fűti fel a környezetünket, de a nyári hónapokban elviselhetővé teszi az árnyék 40 fok feletti forróságot is.

Ha fűtő mobil klíma árra keresünk rá

Ha kifejezetten pl. Fisher mobil klíma vélemények érdekelnek minket, azaz márkára keresünk rá, rájöhetünk, hogy a piacvezető márkákra kevesebb panasz van, mint a noname gyártmányokra. Ennek több oka is lehet: már önmagában az is gond lehet, hogy alacsony a teljesítménye a készüléknek, vagy nem lehet egyszerűen takarítani a szűrőjét.

Amire a legtöbb panasz érkezni szokott, az a zaj, amit a mobil klíma fűtés közben kiad magából. Az azonban teljesen normális, hogy zajt ad ki a mobil klíma a fűtés során; csakúgy, mint hogy a klíma fűtés villanyszámla emelő hatású, hiszen valahogy, valamivel működnie is kell a készüléknek.

Jó hír, hogy a Fisher mobil klíma fűtés és hűtés során is egyaránt megkímél minket a zajtól, hiszen kihelyezhető kültérre, illetve másik helyiségbe is rakható.